Skype for Business for Mac – førsteinntrykk

Da Windows-brukere fikk erstatte Lync 2013 med Skype for Business handlet det stort sett om å få ting til å se mer ut som ”vanlig” Skype. De viktige tekniske endringene var gjort med oppgraderingen fra Lync 2010, da var det spesielt video som fikk et kraftig løft.

Mens det for lengst har kommet nye mobilapper, er vi på Mac fortsatt henvist til gamle Lync 2011. En ustabil versjon av Lync 2010 som egentlig ikke var særlig brukbar når den kom engang. Det er ikke rart at ”Skype for Business for Mac” har blitt et av de vanligste søkene på Microsofts supportsider. Nå kan vi endelig få tak i en preview-versjon, i alle fall!

Microsoft har heldigvis valgt å kaste den gamle koden og starte helt på nytt denne gangen. Microsoft har derfor valgt å teste ut appen etter hvert som de blir ferdige med de ulike delene. Denne første versjonen er bare for å delta i møter. I neste versjon kommer kontakter, status og lynmeldinger, før det til slutt kommer en komplett versjon med telefoni. Betatestere må derfor bruke begge klientene i parallell en stund til.


Skype for Business for MAC

Og slik ser herligheten ut. Ingen overraskelser her, klienten har en lettfattelig og intuitiv brukerflate som de fleste vil forstå. Mens Windowsversjonen viser fanene ved siden av hverandre på toppen, er de her lagt til venstre. Kalenderfanen henter dagens og morgendagens avtaler fra Exchange-kalenderen din, og viser deg en ”Bli med”-knapp på Skype-møtene.

De andre fanene viser foreløpig bare informasjon om hva som skal komme. Videomøter skal bli enda bedre enn i Windows sies det, med full utnyttelse av skjermen. Foreløpig får vi bare ”active speaker”-visning, vi får vente med dommen til vi får galleri-visning i neste fase.

Skype for Business-appen kan brukes i andre typer videomøter også, f.eks. sammen med videotjenester fra Phonect eller andre. Derfor hadde det vært kjekt å kunne klikke på en invitasjonslenke. Dessverre vises alt annet enn Skype-møter som et bilde, det går ikke engang an å kopiere ut teksten. Det er kanskje lov å håpe at det kommer i en senere versjon, men løsningen blir ellers fortsatt å legge disse videomøtene i kontaktlisten.


For de som har lyst på en nærmere presentasjon, har Microsoft laget en liten video:

Endelig slippdato for den ferdige klienten er dessverre ikke før i tredje kvartal av 2016. For de utålmodige er det derfor bare å kaste seg på https://www.skypepreview.com, men les informasjonen om kjente feil og mangler. Det er en betaversjon, da er det lov at mye ikke virker som det skal.

Våre vilkår